11.12.2006. / 10:03

Autor: Stjepan Marković

KRIMINAL

U Rijeci uhićeni šverceri kokaina

Unošenje droge na brod je primijetio jedan član posade koji je o tome obavijestio časnike broda

Primorsko-goranska policija uhitila je Veselina Tomića iz Srbije i Dragana Jokića iz Malog Lošinja pod sumnjom da su morskim putem iz Južne Amerike u Europu pokušali prokrijumčariti najmanje 41 kilogram kokaina, izvijestila je na izvanrednoj konferenciji za novinare Primorsko-goranska Policijska uprava. Dragan Jokić je prema policijskim podatcima na neimenovani brod hrvatske kompanije unio drogu, prvi put u travnju u brazilskoj luci Rio de Janeiru i drugi put u amazonskoj luci Manausu. Unošenja droge na brod primijetio je jedan član posade o čemu je izvijestio časnike broda koji su u međunarodnim vodama bacili drogu u more kako bi izbjegli komplikacije za brod i posadu. Posada je fotografirala pronađeni kokain i o tome izvijestila našu policiju.

Državljanin Srbije Veselin Tomić se tereti za organiziranje šverca i u ponedjeljak će biti priveden u Istražni centar Županijskoga suda u Rijeci. Jokić se još uvijek kriminalistički obrađuje, te će nakon završetka obrade biti priveden u Istražni centar.

Vezane vijesti

Krivotvoritelj Gotovinine putovnice osuđen zbog krijumčarenja droge

Krivotvoritelj Gotovinine putovnice osuđen zbog krijumčarenja droge

Franjo Katavić, krivotvoritelj putovnice kojom se u bijegu koristio general Ante Gotovina, danas je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika