11.12.2006. / 14:59

Autor: Ana Kirin

SLUČAJ GLAVAŠ

Medicinski vještaci: Glavaš je nesposoban za suđenje

Zamjenik predsjednika Županijskog suda u Osijeku i glasnogovornik toga suda Miroslav Rožac priopćio je da su medicinski vještaci ostali pri zaključku da je Glavaš raspravno nesposoban idućih mjesec dana

Odmah po objavljivanju odluke o ukidanju privremenog pritvora Branimiru Glavašu, u ponedjeljak je obznanjeno mišljenje medicinskih vještaka iz osječke Kliničke bolnice, koji su ocijenili da je Glavaš raspravno nesposoban idućih mjesec dana. Naime, istražni sudac Županijskog suda u Osijeku Mario Kovač, povodom tzv. slučaja selotejp, ispitao je medicinske vještake interne i psihijatrijske struke - dr. Aleksandra Včeva i dr. Pavu Filakovića - o medicinskom nalazu okrivljenika Glavaša, koji se u Kliničkoj bolnici Osijek liječi od 2. prosinca nakon 37-dnevnog štajka glađu.

Zamjenik predsjednika Županijskog suda u Osijeku i glasnogovornik toga suda Miroslav Rožac priopćio je da su medicinski vještaci ostali pri zaključku da je Glavaš raspravno nesposoban idućih mjesec dana. "Vezano uz prekid istrage istražni sudac Kovač još nije donio odluku, te će u smislu članka 199. stavak 5 ZKP-a do donošenja odluke prikupiti sve neophodne podatke i činjenice do kojih se može doći", rekao je Rožac, ne navodeći kada će to biti.

Na istražno ročište o tzv. slučaju selotejp, koji se vodi protiv Branimira Glavaša, Gordane Getoš Magdić i još četvero osumnjičenika na Županijskom sudu u Osijeku, u ponedjeljak je iz zagrebačkog zatvora u Remetincu dovedena pritvorenica Gordana Getoš Magdić. Na ročištu su bili i njezin odvjetnik Krešimir Krsnik te odvjetnici Branimira Glavaša - Dražen Matijević i Marko Dumančić.

Odvjetnik Matijević za Hinu je izjavio da su prošli tjedan poslali zahtjev istražnom sucu Kovaču da se obustavi istraga u tzv. slučaju selotejp iz istih razloga kao i u slučaju garaža koji se vodio na Županijskom sudu u Zagrebu. "Očekujemo da će se postupiti po zakonu i da će sudac uvažiti i prihvatiti mišljenje i nalaze medicinskih vještaka koje je imenovao te da će donijeti jedinu ispravnu odluku o prekidu postupka", rekao je Glavašev odvjetnik Dražen Matijević.

Vezane vijesti

Drmić se nagodio s USKOK-om

Drmić se nagodio s USKOK-om

Suđenje za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda za ratni zločin Branimiru Glavašu svest će se samo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika