12.12.2006. / 08:54

Autor: Ana Kirin

HRVATSKA - EU

Kolinda Grabar-Kitarović i Olli Rehn o ZERP-u

"Znam da se razgovora sa zainteresiranim zemljama i prilično sam uvjeren da će to donijeti rezultate tako da možemo izbjeći bilo kakvu jednostranu odluku i riješiti taj tip problema u dobrosusjedskom duhu", rekao je povjerenik Rehn

Europski povjerenik za proširenje Olli Rehn i hrvatska ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović potvrdili su u ponedjeljak navečer, nakon Pristupne konferencije na kojoj je Hrvatska otvorila i privremeno zatvorila pristupne pregovore s EU-om o obrazovanju i kulturi, da Hrvatska razgovora sa zainteresiranim zemljama o svom Zaštićenom ekološko-ribolovnom pojasu.

"Znam da se razgovora sa zainteresiranim zemljama i prilično sam uvjeren da će to donijeti rezultate tako da možemo izbjeći bilo kakvu jednostranu odluku i riješiti taj tip problema u dobrosusjedskom duhu", rekao je povjerenik Rehn na konferenciji za novinare. Ponovio je i kako očekuje da će se Hrvatska držati preuzetih obveza i da neće poduzimati jednostrane poteze u vezi s tim pitanjem.

Ministrica Kolinda Grabar-Kitarović također je potvrdila informaciju da Hrvatska razgovara sa susjedima o ZERP-u. "Kao odgovorna kandidatska zemlja mi informiramo Komisiju i zemlje članice, radi se na tome i vjerujem da ćemo u kratkom roku donijeti neke odluke", rekla je.

Inače, Hrvatski sabor je u lipnju 2004. godine donio odluku da se primjena ZERP-a na zemlje članice EU odgađa dok se s Unijom ne postigne sporazum o partnerstvu u ribarstvu.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika