12.12.2006. / 10:26

Autor: Ana Kirin

IRAK

Oko 60 poginulih u samobilačkim napadima u Bagdadu

Jedna je bomba eksplodirala u parkiranom vozilu, a druga u automobilu kojeg je vozio bombaš-samoubojica

Najmanje 57 osoba je poginulo, a 148 ih je ranjeno u dva samoubilačka napada izvedena automobilima bombama u centru Bagdada. Eksplozije su se dogodile istovremeno, u 7 sati ujutro po lokalnom vremenu. Jedna je bomba eksplodirala u parkiranom vozilu, a druga u automobilu kojeg je vozio bombaš-samoubojica. On se zaletio među radnike koji su na glavnom bagdadskom trgu čekali prijevoz na posao. Razmak između vozila koja su eksplodirala bio je oko 30 metara, a kao posljedica požara koji je buknuo, izgorjelo je još najmanje deset auta u neposrednoj blizini. Nakon eksplozija se odmah čula i pucnjava. Nije poznato jesu li se vatrom iz oružja oglasili policajci ili su to bili pobunjenici u kooridinaciji s bombašima.

Bio je to peti samoubilački atentat izveden na istom mjestu, gdje se okupljaju radnici u potrazi za poslom, većinom šijiti. Osim toga, trg na kojem se dogodio napad nalazi se u blizini nekoliko Vladinih ministarstava i utvrđene Zelene Zone u kojoj se nalaze irački parlament i američko i britansko veleposlanstvo.

Vezane vijesti

Bagdad tone u zbrku

Bagdad tone u zbrku

Dok se SAD polagano povlači iz Iraka, na površinu izlaze stare nesuglasice unutar te države i u regiji, a situacija je vrlo nestabilna. Država je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika