12.12.2006. / 15:47

Autor: Stjepan Marković

RUSIJA

Ruska policija pretražila ured Garija Kasparova

Kasparov se nalazi na čelu pokreta Ujedinjena građanska fronta

Ruska policija, u potrazi za ekstremističkom literaturom, izvršila je pretres sjedišta oporbenog pokreta kojem je na čelu bivši šahovski prvak svijeta Gari Kasparov, izjavio je u utorak njegov suradnik. Denis Bilunov, Kasparovljev glasnogovornik, izjavio je da je policija tražila letke kojima se građani pozivaju na prosvjede protiv ruskog predsjednika Vladimira Putina. Prosvjed se treba održati 16. prosinca u Moskvi.

Kasparov se prestao baviti šahom i posvetio se politici, oko sebe je okupio Putinove protivnike i umjerene oporbenjake. Mnogi u njemu vide čovjeka koji bi se mogao suprotstavit Putinu i njegovom nasljedniku.

Organizatori prosvjeda planiranog za 16. prosinca izjavili su u utorak da je oporbenim aktivistima u regijama Vornjež i Orel naređeno da se jave lokalnoj policiji. Policijski časnici razgovarali su s njima o sudjelovanju u prosvjedu i naredili im da ne napuštaju svoje domove, rekli su organizatori u priopćenju.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika