14.12.2006. / 09:41

Autor: Ana Kirin

SLUČAJ GLAVAŠ

Glavašu pozlilo zbog rješenja sa zagrebačkog suda

Dr. Včev, predstojnik Stručnoga liječničkog konzilija Branimira Glavaša u osječkom KB-u, izvijestio je da je Glavaš, kad mu je dostavljen sudski spis, prekinuo i odbija primati intravenoznu hranu i terapiju te je prestao uzimati tekućinu i hranu na usta

Psihičko zdravlje Branimira Glavaša u srijedu se naglo pogoršalo, a uzrok tomu bio je sadržaj sudskog pisma koje mu je dostavljeno prijepodne. Prof. dr. Aleksadar Včev, predstojnik Stručnoga liječničkog konzilija Branimira Glavaša u osječkom KB-u, izvjestio je da je to je u njega izazvalo akutan poremećaj psihičkog zdravlja. Od Glavaševih odvjetnika doznaje se da je riječ je o rješenju Izvanraspravnog vijeća zagrebačkoga Županijskog suda koje mu je 11. prosinca ukinulo odluku o privremenom prekidu istrage i puštanju iz pritvora. Nakon što je pročitao to pismo Glavaš ga je poderao, a zatim i počupao intravenozne cjevčice.

Dr. Včev je izvijestio da je Glavaš, kad mu je dostavljen sudski spis, prekinuo i odbija primati intravenoznu hranu i terapiju te je prestao uzimati tekućinu i hranu na usta. Dodao je kako je nakon hitne intervencije psihijatra prof. dr. sc. Pave Filakovića, člana Stručnoga liječničkog konzilija, Glavaševo zdravstveno stanje stabilizirano. Dr. Včev je novinarima još rekao kako nije opravdano pacijentu na Odjelu intenzivne njege dostavljati pisma ili što drugo, već da je to trebalo uručiti njegovim odvjetnicima. "To se nije dogodilo u povijesti osječke bolnice", izjavio je, te dodao kako je to "postupak izvan svake pameti".

Glavaševi odvjetnici Marko Dumančić i Dražen Matijević izjavili su u srijedu navečer kako je njihovu branjeniku na krajnje nekorektan način uručeno rješenje Izvanraspravnog vijeća zagrebačkoga Županijskog suda od 11. prosinca. Kazali su i da je dostavljač tražio potpis o primitku rješenja, što ima posebnu težinu s obzirom na to da je riječ o bolesniku s dijagnosticiranim teškim psihofizičkim stanjem, koji se nalazi na Odjelu intenzivne njege.

Vezane vijesti

Drmić se nagodio s USKOK-om

Drmić se nagodio s USKOK-om

Suđenje za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda za ratni zločin Branimiru Glavašu svest će se samo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika