14.12.2006. / 11:05

Autor: Ana Kirin

ZERP

ZERP najkasnije do 1. siječnja 2008.

Kao odgovor na prijedloge da se s punom primjenom ZERP-a krene ranije, premijer Sanader je istaknuo da to omogućava i Vladin prijedlog svojom formulacijom "najkasnije do"

Primjena Zaštićenog ekološko ribolovnog pojasa za sve zemlje Europske unije počet će najkasnije do 1. siječnja 2008. godine. Prijedlog je to izmjene Odluke o proširenju jurisdikcije Hrvatske na Jadranskom moru koji je Vlada u četvrtak uputila Hrvatskom saboru. "Promjenom odluke o ZERP-u jačamo našu ribarsku flotu, a sigurno nećemo naštetiti interesima Hrvatske u približavanju EU", izjavio je premijer Ivo Sanader na sjednici Vlade. "Tu nema, niti će biti štete za Hrvatsku", rekao je Sanader najavljujući da će se kroz dijalog i konzultacije voditi razgovori s EU. Kao odgovor na prijedloge da se s punom primjenom ZERP-a krene ranije, premijer je istaknuo da to omogućava i Vladin prijedlog svojom formulacijom "najkasnije do".

Premijer je podsjetio da se do četvrtka ujutro pokušavao postići konsenzus s predstavnicima parlamentarnih političkih stranaka, što će se i dalje pokušavati. "Ako postoji mogućnost konsenzusa, ja sam za, ali ako ne postoji smatram da je ovo dobro rješenje i da iza njega možemo stati", poručio je Sanader.

Uz predloženu odluku, Vlada je Saboru po hitnom postupku poslala i izmjene Zakona o nadzoru državne granice koje omogućavaju da hrvatski ribari ulaze u ZERP bez obavljanja carinske kontrole, te se u roku 36 sati vrate u svoju matičnu ili drugu hrvatsku luku.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika