14.12.2006. / 16:06

Autor: Stjepan Marković

POJAS GAZE

Izrael zatvorio ulaz u Gazu

Izraelski ministar obrane Amir Peretz naredio je promatračima Europske Unije da zatvore granični prijelaz Rafah

Izrael je blokirao granične prijelaze s Egiptom kako bi spriječio ulazak palestinskog premjera Ismaila Haniya. Haniya, je predsjednik Hamasa najveće stranke u palestinskome parlamentu, a vraća se iz posjete Egiptu. Izraelci vjeruju da se vraća s desetcima milijuna dolara dobivenih od Irana.

Izraelski ministar obrane Amir Peretz naredio je promatračima Europske Unije da zatvore granični prijelaz Rafah. Izrael tvrdi da novac dobiven od Irana praktički završava u rukama terorista koji napadaju Izrael.

Današnji burni dan na Bliskom istoku je počeo palestinskim raketiranjem Izraela. U zoru su palestinski militanti ispalili raketu na južni Izrael. Prema priopćenju izraelske vojske raketa je pala u Nir Am, kibuc nedaleko od granice Gaze, ali nije bilo žrtava.
Niti jedna palestinska skupina zasad nije preuzela odgovornost za taj napad. Otkad je stupilo na snagu primirje 26. studenoga, palestinski militanti ispalili su više od 20 raketa na Izrael

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika