14.12.2006. / 17:52

Autor: Nacionalova redakcija

INTERNET

Najtraženije riječi na HR webu u 2006.

Na vrhu ljestvice TOP pretraga različitih pojmova je muzika (melodije, pjesme i sl.) sa preko 60.000 pretraga, tj. duplo više pretraga od seksa, koji je bio najtraženiji pojam u 2005. godini

Hrvatska internet tražilica Pogodak.hr objavila najtraženije riječi na HR webu u 2006. godini. Na vrhu ljestvice TOP pretraga različitih pojmova je muzika (melodije, pjesme i sl.) sa preko 60.000 pretraga, tj. duplo više pretraga od seksa, koji je bio najtraženiji pojam u 2005. godini. Slijede pojmovi kao igre, vremenska prognoza, nekretnine, horoskop, telefonski imenik i dr., a zanimljivo je da je Severina na visokom 3. mjestu najtraženijih pojmova sa ukupno 17.570 različitih pretraga vezanih uz njeno ime.

U utrci za najtraženije žene prvo mjesto pripada Severini, koja svojoj internet popularnosti može zahvaliti ponajprije skandalima, ali i iznimno traženim pjesmama. Duplo manje pretraga ima glumica i scenaristica Jelena Veljača zahvaljujući svom navodnom kućnom porno uratku. "Brončanu" medalju osvojila je Ella Dvornik, najbolja blogerica na HR estradi, tj. najpoznatija Hrvatica u «blogosferi» (5.265 pretraga), a na 4. mjestu nalazi se Renata Sopek.

Među sportašima, na prvom mjestu nalazi se Mario Ančić (1.078 pretraga) zahvaljujući svojim odličnim igrama i dolasku u TOP 10, ali i popularnosti među ženskom populacijom. Janica Kostelić jedina je sportašica u ovom elitnom društvu i nalazi se na 2. mjestu najtraženijih sportaša, a slijede ju Niko Kranjčar, Mirko "Cro Cop" Filipović te jedini stranac i najpopularniji svjetski nogometaš Ronaldinho.

Gibonni (3.982 pretraga) i Marko Perković - Thompson (2.015 pretraga) predvode skupinu najtraženijih muškaraca. Slijedi ih Igor Štimac (1.080 pretraga) i Mario Ančić te Nikola Tesla (1.000 pretraga) čije ime i dalje svi svojataju i koji dokazuje pravo značenje pojma "besmrtna zvijezda".

Tinejdžerska glazbena skupina Tokio Hotel je najveći hit na HR webu nakon Severine. Ti klinci slamaju brojna srca curica i zauzimaju 2. mjesto među najtraženijim glazbenim izvođačima sa gotovo 9.000 pretraga. Severinu i njih slijede Gibonni i Thompson te Shakira (1.842 pretraga), čijoj je popularnosti vjerojatno pripomogao i ovogodišnji koncert u Hrvatskoj. Ceca i ostali narodnjački izvođači se nalaze tek iza njih.
Među političarima je najpopularniji zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a slijede ga premijer Ivo Sanader i predsjednik RH Stipe Mesić, te Branimir Glavaš. Međutim, traženiji od svih njih je jedan novinar Domagoj Margetić, oko kojega se podigla velika prašina zbog objave transkripata iz Haaga.

Vezane vijesti

Što se dogodi na internetu u jednoj minuti?

Što se dogodi na internetu u jednoj minuti?

Intel je zbrojio i analizirao globalni internetski promet. Dobiveni rezultati daju sliku rasta interneta i dinamike korištenja određenih usluga.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika