14.12.2006. / 18:48

Autor: Nacionalova redakcija

HRVATSKA

Akademici bojkotiraju Mesićevo predavanje

"Zašto bi mene neko morao slušati, mislite li da bih ja neke od njih slušao? To je uzajamna ljubav", komentirao je predsjednik

Predavanje predsjednika Stjepana Mesića "Hrvatska u 2. svjetskom ratu i moderna Republika Hrvatska", zakazano za 15. prosinca u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti, bojkotirat će skupina akademika jer, kako kažu, nije vjerodostojan. "Zašto bi mene neko morao slušati, mislite li da bih ja neke od njih slušao? To je uzajamna ljubav", komentirao je predsjednik. Bojkotom akademici žele ukazati na nevjerodostojnost predsjednika države, pogotovo nakon objavljivanja njegova govora iz devedesetih, iz kojeg su očita neprincipijelna stajališta o antifašizmu i NDH.

Najavljeno predavanje podijelilo je članove Akademije pa se Mesiću sklonija struja i danas trudila organizirati što veći odaziv na taj događaj. Inicijativa da se demonstrativno ne ide na Mesićevo predavanje pokrenuta je prije nekoliko dana, a čini se da je predvode isti oni akademici koji su prije dva tjedna pisali Vrhovnom i Ustavnom sudu, tražeći da se Branimira Glavaša pusti iz pritvora, piše Jutarnji list.

"Mogu vam potvrditi da sam se složio s tom inicijativom i potpisao pismo u kojem se predlaže bojkot njegova predavanja. Ja sam pismo potpisao i to znači da neću doći na predavanje", rekao je dugogodišnji Mesićev oponent Ivan Aralica. Glavni cilj bojkota je, kako kaže, pokazati da je predsjednik Mesić izgubio vjerodostojnost.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika