15.12.2006. / 18:35

Autor: Ana Kirin

SLUČAJ PETRAČ

Završna riječ Petračeva odvjetnika

Obrana tvrdi kako USKOK nije uspio dokazati Petračevu povezanost s otmicom te traži oslobađanje svog klijenta

Odvjetnik Hrvoja Petrača Ante Nobilo u petak je na Županijskom sudu u Zagrebu dva i pol sata iznosio završnu riječ u nastavaku suđenja optuženima za otmicu sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca. Odvjetnik Nobilo u obrani je istaknuo da su glavni problemi Petrača predrasude o tome da je on navodni šef hrvatske mafije i jedan od glavnih pomagača generala Gotovine. "Čak se i Vlada pred Europom hvalila Petračevim uhićenjem kao velik uspjehom u borbi protiv organiziranog kriminala i u lovu na Gotovinu", rekao je Nobilo. Obrana također tvrdi kako USKOK nije uspio dokazati Petračevu povezanost s otmicom te traži oslobađanje svog klijenta.

Petrač je u završnim riječima rekao da su neki "huškački raspoloženi novinari" stvorili u javnosti o njemu negativno mišljenje. Citirajući Bibliju rekao je: "Nađi kvaku da uništiš čovjeka i naći ćeš je, ali ti si onda zao čovjek". "Meni je tužiteljstvo našlo dvije kvake - da sam moćan i autoritativan otac te da je Novica svjedočio u moju korist jer mu se, pošto je pravomoćno osuđen, više ništa ne može dogoditi", rekao je Petrač. Dodao je kako bi njegov sin, da je on toliko autoritativan otac, završio fakultet.

USKOK je pak u svojoj završnoj riječi u četvrtak zatražio ponavljanje prvotne presude kojom je Petrač u odsutnosti osuđen na šest godina zatvora. Presuda se očekuje u ponedjeljak.

Vezane vijesti

Petrač se vraća u zatvor?

Petrač se vraća u zatvor?

Sudac izvršenja kazni zagrebačkoga Županijskog suda u četvrtak će odlučiti hoće li Hrvoje Petrač zbog kršenja uvjetnog otpusta, odnosno neodobrenih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika