15.12.2006. / 14:50

Autor: Stjepan Marković

SPLIT

USKOK istražuje lažno dijagnosticirane PTSP-ovce

Zbog zlouporabe položaja, policija je protiv liječnice podnijela kaznenu prijavu, a protiv Almića prijavu zbog poticanja na počinjenje prijevare

Protiv umirovljene splitske liječnice Jadranke Ostojić policija je podnijela prijavu zbog lažiranja PTSP dijagnoze osmorici Metkovčana, javlja Slobodna Dalmacija. Dubrovačka policija pokrenula je na zahtjev USKOKA istragu kojom su ustvrdili da je liječnica psihijatrijske klinike KB Split uspostavila krive dijagnoze osmorici branitelja. Prema riječima Ivice Didića, zamjenika šefa ureda PU Dubrovačko-neretvanske, liječnica je dijagnoze izdala na poticaj 39-godišnjega Željka Alimića iz Metkovića koji odbacuje sve optužbe.

Policija je ustvrdila da je liječnica davala lažne dijagnoze Alimiću koji je organizirao cijelu prijevaru, a onda bi te dijagnoze branitelji uzimali od njega. Lažne dokumente su kasnije predavali uz zahtjev za priznavanje statusa hrvatskog ratnog vojnog invalida.

Zbog zlouporabe položaja, policija je protiv liječnice podnijela kaznenu prijavu, a protiv Alimića prijavu zbog poticanja na prijevaru. Liječnici prijeti kazna do tri godine zatvorska, Alimiću do 12 mjeseci, a lažnim invalidima do šest mjeseci. Liječnica Jadranka Ostojić odbacuje optužbe i tvrdi da nalazi koje je potpisala su stvarni, a da su branitelji proživjeli neku vrstu ratne traume. Ravnatelj splitske klinike Dujomir Marasović negira priče o lažnim nalazima i tvrdi da o njima nije ništa čuo.

Vezane vijesti

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

USKOK je danas kao neistinite odbacio navode objavljene u medijima po kojima je Državno odvjetništvo plasiralo u javnost informaciju iz navodnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika