18.12.2006. / 08:42

Autor: Goran Jurić

PRAVOSUĐE

Bandić na sudu

Anto Nobilo koji zastupa Bandića izjavio je da se ne žale na kaznu, no da žele dokazati da je Bandić nevin, te će zahtijevati oslobađajuću presudu.

Danas će se zagrebački gradonačelnik Milan Bandić po drugi put naći na sudu zbog opužbe da je objavljivanjem oglasa \'Istina je\' pokušao vršiti pritisak na pravosuđe. Podsjetimo, Bandić je 2004. Objavio oglas u kojem je objavio svoje viđenje kupnje zemljišta Zagrepčanke i sudskog procesa s tvrtkom Krma koja je polagala pravo na to zemljište. Državno odvjetništvo procijenilo je da je dotični oglas pokušaj pritiska na pravosuđe, te komentiranje donesene nepravomoćne presude. Sam oglas je potpisalo Poglavarstvo grada Zagreba, a iako je u tom trenutku Bandić bio dogradonačelnik samo se on našao na optuženičkoj klupi.

Vrh SDP-a je pokušao krivnju svaliti na tadašnju gradonačelnicu Vlastu Pavić, no bliski Bandićev suradnik, Slobodan Ljubičić je preuzeo odgovornost na sebe, izjavivši da je sam sastavio oglas i predao ga medijima. Na prvom ročištu 2005. Godine Bandić je osuđen na minimalnu kaznu sudske opomene zahvaljujući brojnim olakotnim okolnostima koje je iznio sam državni tužitelj.

Anto Nobilo koji zastupa Bandića izjavio je da se ne žale na kaznu, no da žele dokazati da je Bandić nevin, te će zahtijevati oslobađajuću presudu. Na današnjem ročištu, kao svjedoci, trebali bi se pojaviti i Vlasta Pavić, te Srećko Ferenčak, HNS-ov član Poglavarstva u trenutku objavljivanja spornog oglasa.

Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika