18.12.2006. / 11:08

Autor: Martina Zeković

HRVATSKA

Političare obučavaju strani PR stručnjaci

Kroz pet vikend edukacija u svakoj od deset izbornih jedinica proći će 1500 SDP-ovih dužnosnika i aktivista, a cilj je “zbijanje redova” i podizanje pripravnosti stranačkih ogranaka na terenu za izbore

Za svoju izbornu kampanju SDP je angažirao Davida Evansa, člana legendarnog PR tima Blairovog spin doktora Alastaira Campbella koji je nakon tri mandata u oporbi 1997. godine vratio laburiste na vlast u Velikoj Britaniji, objavio je Jutarnji list. Evans će polovicom siječnja održati prvi seminar za SDP-ove dužnosnike i aktiviste koji će činiti bazu SDP-ovih stožera na terenu. Kroz pet vikend edukacija u svakoj od deset izbornih jedinica proći će 1500 SDP-ovih dužnosnika i aktivista, a cilj je “zbijanje redova” i podizanje pripravnosti stranačkih ogranaka na terenu za izbore.

Prema Evansovim uputama SDP će krenuti u svojevrsnu kampanju “od vrata do vrata”, ali opsežniju i slojevitiju od npr. Čačićeve. "Cilj je da svaki član stranke animira susjede, rođake i prijatelje da izađu na izbore i daju glas njihovoj stranci. Bez toga kampanja “od vrata do vrata” poznatih političara nema puni efekt ", objasnio je Evans.

I druge su stranke brigu o svom javnom imidžu prepustile stranim PR stručnjacima, pa se tako o imidžu HDZ-ove Vlade i osobito premijera Ive Sanadera još od prošlih izbora brine Irac PJ Mara, bivši šef odnosa s javnošću irskoga premijera Bertieja Aherna. HSLS je doveo njemačke stručnjake iz Zaklade Friedrich Neumann. Na nekoliko edukacijskih seminara posebno su trenirali kandidati za izborne list i za pozicije u izvršnoj vlasti. U uži krug HNS-ova izbora PR agencije ušla je i jedna strana tvrtka.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika