18.12.2006. / 15:00

Autor: Ana Kirin

KRIMINAL

Uhićena banda pljačkaša iz Sesveta

Zagrebačka policija uhitila je četveročlanu bandu za koju se sumnja da je na području Sesveta opljačkala benzinsku postaju, automat klub i trgovinu. Prvoosumnjičenog 19-godišnjaka se osim za razbojstva tereti i za pokušaj ubojstva. On je prošlog tjedna hicem iz pištolja pogodio u prsa i lakše ozlijedio 45-godišnjeg vlasnika trgovine "Maja" u Sesvetama.

Među uhićenima je i 18-godišnja djevojka, u čijem je stanu policija je pronašla streljivo, tri ručne bombe, te upaljače za mine i ručne bombe. Ona je navodno s najstarijim, 21-godišnjim osumnjičenikom, 8. kolovoza rano ujutro, opljačkala oko 150 tisuća kuna iz automat klub u Selskoj ulici u Sesvetama. Mladić je bejzbol palicom razbio zaključana staklena ulazna vrata kluba, dok su unutra dvije zaposlenice obračunavale promet. One su se sakrile, a dvoje pljačkaša su uzeli novac. Dio su dali 25-godišnjem zaposleniku ugostiteljskog objekta u sklopu automat kluba koji im je pomogao u pljački tako da je odglumio da mu je pozlilo te zamolio zaštitara da ga odveze kući. Potom je telefonom nazvao pljačkaše da u automat klubu više nema zaštitara i da mogu krenuti u akciju. Taj je 25-godišnjak u bijegu i za njim je raspisana tjeralica.


Vezane vijesti

Preminuo osumnjičenik za pljačku nakon potjere

Preminuo osumnjičenik za pljačku nakon potjere

Muškarac osumnjičen za sinoćnju pljačku poslovnicu Privredne banke na Jarunu u ulici Hrvoja Macanovića preminuo je noćas u Kliničkoj bolnici Sestara… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika