18.12.2006. / 15:41

Autor: Ana Kirin

BiH

Istraga o prodaji zemljišta u dubrovačkom zaleđu

"Mora se jasno i precizno utvrditi je li riječ o državnoj imovini. Ukoliko to bude točno, onda je prodaja učinjena mimo zakonom utvrđene procedure i u vezi s tim ćemo poduzeti adekvatne pravne radnje kako bi se ispravile sve pogreške", kazala je državna pravobraniteljica BiH Dragica Miletić

Državna pravobraniteljica Bosne i Hercegovine Dragica Miletić najavila je da će Pravobraniteljstvo BiH pozorno ispitati prodaju zemljišta na predjelu Ivanica kod Trebinja u dubrovačkom zaleđu, kako bi se provjerilo je li riječ o protuzakonitom prijenosu vlasništva nad državnom imovinom. "Mora se jasno i precizno utvrditi je li riječ o državnoj imovini. Ukoliko to bude točno, onda je prodaja učinjena mimo zakonom utvrđene procedure i u vezi s tim ćemo poduzeti adekvatne pravne radnje kako bi se ispravile sve pogreške", kazala je Dragica Miletić za sarajevski "Dnevni avaz" od ponedjeljka.

Zemljište na području Ivanice koja je u sastavu općine Ravno zanimljivo je zbog činjenica da je samo dvadesetak kilometara udaljeno od Dubrovnika i da predstavlja idealnu lokaciju za gradnju novih turističkih kapaciteta. Općina Ravno na tom je području do sada prodala sedam milijuna četvornih metara zemljišta po simboličnoj cijeni od 1,1 konvertibilne marke, što je nešto više od 0,50 euro centi, a jedan od kupaca je i umirovljeni hrvatski general Ivan Čermak. Pravobraniteljstvo BiH sada pokušava utvrditi što je točno prodano.

Za prodaju zemljišta građevinske namjene zakonskih zapreka nije bilo, no postoji sumnja kako je zapravo riječ o državnoj imovini koja nije bila predviđena za gradnju. Utvrde li se nepravilnosti može biti naloženo poništenje prodaje ali može se donijeti i odluka o izuzeću od zabrane prodaje no onda bi se utvrdila nova cijena zemljišta, znatno veća od one po kojoj ju je općina Ravno prodala.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika