18.12.2006. / 18:20

Autor: Ana Kirin

BiH-HRVATSKA

Komšić traži prava za pripadnike HVO-a

Hrvatski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić najavio je u ponedjeljak kako će potaknuti izmjenu sporazuma s Republikom Hrvatskom o pravima bivših pripadnika Hrvatskog vijeća obrane kako bi se osigurala mogućnost da oni novčanu potporu iz hrvatskog proračuna dobiju neovisno o tome čije državljanstvo posjeduju. Komšić je to najavio tijekom susreta s predstavnicima Udruge obitelji poginulih pripadnika i invalida HVO-a s područja Posavine koje je primio u Sarajevu.

Iz Predsjedništva BiH priopćeno je da su se predstavnici te udruge potužili na tretman bivših pripadnika HVO-a bošnjačke nacionalnosti. Njima je uglavnom uskraćena novčana potpora iz Hrvatske s obzirom da nemaju i hrvatsko državljanstvo što je uvjet definiran sporazumom između dvije zemlje o pomoći bivšim pripadnicima HVO-a.

Komšić je kazao kako kani pokrenuti postupak nužan za donošenje aneksa na ovaj sporazum kao i da će o tome tražiti službeno očitovanje Hrvatske.


Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika