19.12.2006. / 16:31

Autor: Nina Tomljanović

OSIJEK

Glavaša će pregledati zagrebački liječnici

"Liječnički konzilij na temelju čijeg mišljenja je privremeno prekinuta "zagrebačka" istraga pokušat će pregledati Glavaša i razgovarati s njim, kako odluku o njegovu zdravstvenu stanju ne bi donosio samo temeljem liječničke dokumentacije sačinjene u osječkoj bolnici", kazao je glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić

Liječnički konzilij zagrebačkog Županijskog suda pregledat će u Osijeku Branimira Glavaša kako bi utvrdili je li sposoban za sudjelovanje u istrazi koja se protiv njega i Krunoslava Fehira vodi zbog ratnog zločina nad srpskim civilima. "Liječnički konzilij na temelju čijeg mišljenja je privremeno prekinuta "zagrebačka" istraga pokušat će pregledati Glavaša i razgovarati s njim, kako odluku o njegovu zdravstvenu stanju ne bi donosio samo temeljem liječničke dokumentacije sačinjene u osječkoj bolnici", kazao je glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić.

Odluka da se zagrebački liječnici pošalju u Osijek donesena je nakon ročišta u ponedjeljak na kojem su članovi liječničkog konzilija svoje posljednje mišljenje doneseno 14. prosinca i usmeno iznijeli pred sucem te obranom i tužiteljstvom. "Tužitelji, ali i odvjetnik suosumnjičenog Fehira nisu se složili s tvrdnjama da je Glavaš nesposoban za istragu, a izrazili su i sumnju u nalaze osječkih liječnika", kazao je Devčić.

U Osijek bi liječnički konzilij u kojem su internist Vladimir Gašparović, psihijatrica Vera Folnegović Šmalc i sudski vještak Josip Škavić trebao otputovati poslije Božića. Nakon toga bi sudac Posavec trebao odlučiti o zahtjevu Vanraspravnog vijeća zagrebačkog Županijskog suda koje je ukinulo odluku o privremenom prekidu istrage i puštanju Glavaša iz pritvora te mu predmet vratilo na ponovno odlučivanje. Na sučevu odluku o nastavku istražnog postupka nezadovoljna strana imat će pravo žalbe, o kojoj će ponovno odlučivati Vanraspravno vijeće.

Vezane vijesti

Drmić se nagodio s USKOK-om

Drmić se nagodio s USKOK-om

Suđenje za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda za ratni zločin Branimiru Glavašu svest će se samo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika