19.12.2006. / 17:00

Autor: Nina Tomljanović

CRNA GORA

Crna Gora će 2008. podnijeti zahtjev za članstvo u EU

Na konstataciju da je Crna Gora ocijenjena kao jedna od najkorumpiranijih država jugoistočne Europe, Šturanović je odgovorio "Točno je da imamo problem korupcije. Međutim, smatram da korupcija u Crnoj Gori nije veća, niti manja nego u bilo kojoj drugoj zemlji''

Crnogorski premijer Željko Šturanović izjavio je kako će Crna Gora najvjerojatnije 2008. godine podnijeti zahtjev za prijam u članstvo Europske unije te dodao kako je "uvjeren da će Crna Gora početkom iduće godine s EU potpisati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju", prenijeli su u utorak podgorički mediji Šturanovićevu izjavu datu bečkom dnevniku Wirtschaftsblatt.

Komentirajući konstataciju da je Crna Gora ocijenjena kao jedna od najkorumpiranijih država jugoistočne Europe, Šturanović je odgovorio da u toj zemlji nema nimalo više korupcije nego u bilo kojoj drugoj državi. "Točno je da imamo problem korupcije. Međutim, smatram da korupcija u Crnoj Gori nije veća, niti manja nego u bilo kojoj drugoj zemlji", kazao je.

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Svetozar Đurović najavio je da će se drugi krug pregovora o sporazumu o viznim olakšicama i readmisiji između Europske unije i Crne Gore održati 6. i 7. veljače sljedeće godine u Podgorici. Prije toga će stručnjaci crnogorske vlade i EU-a utvrditi konkretan tekst oba sporazuma, koji će biti razmatrani početkom veljače, a njihovo zaključivanje se očekuje do kraja 2007. godine.


Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika