20.12.2006. / 09:19

Autor: Ana Kirin

MVPEI

Postupak protiv Sanje Bujas Jurage i Gordana Bakote

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija će postupak pokrenuti na temelju nalaza posebnog povjerenstva MVPEI-a, koje je formirano zbog prikupljanja svih relevantnih informacija i ispitivanja okolnosti u "slučaju Barišić"

Protiv bivše hrvatske konzulice u Los Angelesu Sanje Bujas Jurage i bivšeg državnog tajnika u MVPEI-u, a sadašnjeg veleposlanika u Turskoj Gordana Bakote Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija pokrenut će postupak pred Službeničkim sudom zbog povrede službene dužnosti. Učinit će to na temelju nalaza posebnog povjerenstva MVPEI-a, koje je formirano zbog prikupljanja svih relevantnih informacija i ispitivanja okolnosti u "slučaju Barišić" odnosno zbog sumnje da je slučaj zataškan, budući da o njemu nisu bili obaviješteni ni ministrica Kolinda Grabar-Kitarović niti predsjednici Republike i Vlade.

Riječ je o slučaju uhićenja Bernarda Barišića, supruga djelatnice konzulata u Los Angelesu kojeg je 2005. godine američka policija zatekla pri kupnji droge u diplomatskom vozilu. Djelatnica konzulata Božica Barišić nakon toga je nastavila raditi u konzulatu, a njezin je suprug imao diplomatsku putovnicu iako ga je američko pravosuđe uvjetno osudilo. Sanja Bujas Juraga i Gordan Bakota propustili su utvrditi sve okolnosti slučaja te poduzeti potrebne mjere sukladno pravilima službe. Najavljeno je da će Božica Barišić 31. prosinca ipak biti povučena iz službe u Generalnom konzulatu RH u Los Angelesu.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika