20.12.2006. / 10:01

Autor: Ana Kirin

SAD

Djed Mraz oteo djevojčicu

Muškarac odjeven poput Djeda Mraza oteo je 8-godišnju djevojčicu i dao se u bijeg na svom motociklu s prikolicom, a u potjeru za njim krenuo je otac djevojčice i uspio ga zaustaviti, objavila je u utorak policija u gradu Columbia, u američkoj saveznoj državi Južna Karolina, a prenosi Hina. Policija je priopćila kako je 55-godišnji John Michael Barton uhićen pod optužbom za otmicu i određena mu je jamčevina za puštanje iz pritvora od 100.000 dolara.

Djevojčica i njezina obitelj, iz Auguste u Georgiji, zaustavili su se kraj benzinske postaje i prodavaonice na autocesti u nedjelju navečer, i primjetili Bartona odjevenog u kostim Djeda Mraza kako puni gorivo u motocikl. Prema izjavama roditelja, Barton je pozvao djecu da vide plišanog jelena Rudolfa u njegovoj prikolici, a potom se odvezao s njihovom 8-godišnjakinjom. Otac je brzo sjeo u automobil i punom brzinom krenuo u potjeru za Bartonom po autocesti. Kada ga je dostigao blicao mu je farovima sve dok se nije zaustavio na parkiralištu i predao mu kćer neozlijeđenu. Bartona je policija kasnije pronašla i uhitila u nužniku obližnjeg bara, gdje se skrivao.

Prema riječima šerifa Jamesa Mettsa, Barton je tjednima glumio Djeda Mraza, vozio djecu i fotografirao se na motociklu s njima. Ako bude proglašen krivim za otmicu, prijeti mu kazna do 30 godina zatvora.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika