20.12.2006. / 13:09

Autor: Stjepan Marković

RUSIJA

Britanci završili istragu o ubojstvu Litvinenka

Zbog smrti Litvinenka koji je bio oštar kritičar ruskog predsjednika Vladimira Putina došlo je zahlađenja odnosa Rusije i Velike Britanije

Agenti Scotland Yarda završili su u utorak dvotjednu istragu o ubojstvu Aleksandra Litvinenka u Rusiji i napustili zemlju. Rezultati istrage nisu objavljeni, no poznato je da su za vrijeme boravka u Rusiji obavili razgovore sa šest ljudi, među kojima su i bivši agenti KGB-a Dmitrij Kovtunin i Andrei Lugovoyev koji su se sastali s Litvinenkom 1. studenog u Londonu. Litvinenko je od posljedica trovanja polonijem 210 umro 23. listopada u londonskoj bolnici.

Britanske zdravstvene vlasti objavile su kako su u još tri osobe u Londonu pronađene niske razine radioaktivnog elementa. Testiranje dvojice pripadnika osoblja hotela Millennium i jednog u hotelu Sheraton pokazala su kako su bili izloženi poloniju 210. Time se broj osoba u Britaniji koje su bile izložene radijaciji popeo na 10.

Zbog smrti Litvinenka koji je bio oštar kritičar ruskog predsjednika Vladimira Putina došlo je zahlađenja odnosa Rusije i Velike Britanije.

Vezane vijesti

Ruski mediji optužuju Britaniju za početak diplomatskog rata

Britanija i Rusija su počeli diplomatski rat, piše današnji moskovski dnevnik "Komersant" povodom jučerašnje odluke Britanije da protjera… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika