20.12.2006. / 16:58

Autor: Lucija Božić

NARKOAFERA

Mesić brani Gordana Bakotu

Predsjednik Stjepan Mesić na upite novinara o narkoaferi u hrvatskom konzulatu u Los Angelesu, izjavio je kako mu se čini da je tadašnji državni tajnik Ministarstva vanjskih poslova, a sadašnji veleposlanik u Turskoj Gordan Bakota najmanje kriv. '' POA je morala, ako radi provjeru za službenicu Ministarstva vanjskih poslova, provjeriti i supruga koji će s njom ići'', rekao je predsjednik Mesić. Druga je pogreška što najodgovornija, generalna konzulica nije pismeno obavijestila nadležne i svog veleposlanika te sedmu upravu i svog ministra, jer ne postoji nikakav pisani trag. Upitan je li tim slučajem poljuljana pozicija ministrice vanjskih poslova Kolinde Grabar-Kitarović, predsjednik Mesić smatra da samim slučajem nije, jer do nje informacija nije ni dišla da bi mogla reagirati.

Do incidenta s drogom je došlo nakon što je Bernard Barišić, suprug službenice konzulata u Los Angelesu, Božice Barišić uhićen zbog krijumčarenja droge u diplomatskom automobilu. Ministrica Kolinda Grabar-Kitarević navodno je o cijelom slučaju obavještena tek krajem listopada ove godine. Službenica Barišić dvije je godine tajila uhićenje svoga supruga. Ministrica je neslužbeno u jednom intervjuu rekla kako je ministarstvo bilo obaviješeteno o ovome slučaju, dok ministarstvo tvrdi da o skandalu nije ništa znalo.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika