21.12.2006. / 10:51

Autor: Martina Zeković

SLUČAJ GLAVAŠ

Prekinuta istraga protiv Glavaša

Odluka će Glavašu biti uručena tek nakon procjene psihijatra je li je u stanju primiti

Istraga protiv Glavaša privremeno je prekinuta zbog njegova lošeg stanja. Na temelju nalaza i mišljenja liječničkog konzilija, istražni sudac osječkoga Županijskog suda Mario Kovač zaključio je da Glavaš nije sposoban sudjelovati u kaznenom postupku. Sudski vještaci koje je sud usmeno preslušao 11. prosinca, ustvrdili su da Glavaš pati od preosjetljivosti na vanjske podražaje, da je podložan agresivnosti i napetosti, te da ima smanjenu moć koncentracije. Sudac Kovač će ponovno zatražiti mišljenje i nalaz o Glavaševu zdravstvenom stanju i raspravnoj sposobnosti te odlučiti o nastavku istrage, obzirom da nalazi koje su sudu dostavili Včev i Filaković vrijede do 6. siječnja 2007. Nakon dostave rješenja o privremenom prekidu istrage, zainteresirane strane imaju rok od tri dana da ulože žalbu, što će tužiteljstvo vjerojatno i učiniti.

Odluka će Glavašu biti uručena tek kada psihijatar odobri da ju je Glavaš u stanju primiti, kako se ne bi ponovio incident kada je Glavašu dostavljen sudski dopis o ponovnom razmatranju rješenja o prekidu istrage u slučaju "Garaža" zbog čega se njegovo stanje pogoršalo, te već osam dana odbija primati tekuću hranu.

Vezane vijesti

Drmić se nagodio s USKOK-om

Drmić se nagodio s USKOK-om

Suđenje za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda za ratni zločin Branimiru Glavašu svest će se samo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika