21.12.2006. / 15:22

Autor: Stjepan Marković

SLUČAJ GLAVAŠ

Zatražena zatvorska kazna za odvjetnika Krsnika

Krsnik zastupa Glavaševu ratnu tajnicu Gordanu Getoš-Magdić, koja je optužena za sudjelovanje u nestajanju civila srpske nacionalnosti u Osijeku s još petoricom osumnjičenih

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku zatražilo je četveromjesečnu zatvorsku kaznu za zagrebačkog odvjetnika Krešimira Krsnika, zbog odavanja iskaza svjedoka novinarima u slučaju "selotejp". Krsnik odbacuje sve optužbe za povredu tajnosti postupka, te tvrdi da je to pokušaj pritiska na obranu i njega kao odvjetnika. "Očito je da me se boje, pa me pokušavaju zastrašiti", izjavio je Krsnik, komentirajući podizanje tužbe protiv njega. On zastupa Glavaševu ratnu tajnicu Gordanu Getoš-Magdić, koja je optužena za sudjelovanje u nestajanju civila srpske nacionalnosti u Osijeku s još petoricom osumnjičenih.

Krsnika se tereti da je 11. prosinca ove godine u Osijeku okupljenim novinarima iznio dio iskaza ispitanog svjedoka, iako je to istražni sudac zabranio svim sudionicima kaznenog postupka. Sudac je iskaze proglasio tajnom, te naredio da sudionici kaznenog postupka moraju čuvati sve podatke i činjenice koje saznaju tijekom istrage jer je odavanje tajne kazneno djelo. Krsnik navodi da nije iznio ništa sporno: "Postoji televizijska snimka moje izjave i sve je jasno".

Državno odvjetništvo traži zatvorsku kaznu za Krsnika u trajanju od četiri mjeseca, te da rasprava bude zatvorena za javnost zbog čuvanja tajnosti navedenog iskaza. Hrvatska odvjetnička komora je obaviještena o ovome slučaju, no predsjednik HOK-a Leo Andreis nije htio komentirati slučaj jer prijavu još nisu zaprimili. "Tek kada nas Državno odvjetništvo službeno obavijesti o optužnom prijedlogu slučaj možemo komentirati i odlučiti o daljnjim koracima", kazao je Andreis.

Vezane vijesti

Drmić se nagodio s USKOK-om

Drmić se nagodio s USKOK-om

Suđenje za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda za ratni zločin Branimiru Glavašu svest će se samo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika