21.12.2006. / 15:51

Autor: Ana Kirin

EXTRA ZONE

Pink u borbi protiv vune

Pjevačica Pink, poznata prijateljica životinja, ovog je puta pozvala svijet da bojkotira australsku vunu. Rock zvijezda našla se u ulozi voditeljice u novom dokumentarnom filmu zaštitara životinja u kojem će biti prikazano sakaćenje janjadi i okrutnost prema ovcama. "Pozivam potrošače da provjere etikete na vestama prije nego što ih kupe, i ako se radi o merino vuni iz Australije, neka ih ostave na policama", izjavila je Pink.

Na konferenciji održanoj neposredno prije njenog koncerta u utorak u Parizu, Pink je premijerno prikazala film o okrutnostima u procesu dobivanja vune u Australiji. U uznemirujućem četverominutnom videu, koji je objavljen i na internetu, Pink je gledateljima pokazala patnje merino ovaca u australskoj industriji vune.

U filmu Pink kaže: "Ako ste poput većine ljudi, vjerojatno već odbijate nositi krzno zbog očite okrutnosti koja je potrebna za njegovo dobivanje i, kao i ja, možda tražite alternative i za kožu. No što je s vunom? Većina nas o tome nikad nije razmišljala. Na žalost, kao i svaka druga industrija koja iskorištava životinje, industrija vune koristi se metodama toliko sadističkim da vas tjeraju na razmišljanje da iz ormara maknete sve proizvode dobivene od životinja."

Vezane vijesti

Hillary Swank dirnuta primanjem vlastite zvijezde

Američka glumica Hillary Swank (32) je u ponedjeljak dobila svoju zvijezdu na poznatom holivudskom Šetalištu slavnih. Dvostruka dobitnica zlatnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika