21.12.2006. / 18:04

Autor: Ana Kirin

POLJSKA

Parlamentarci predlažu Krista za kralja

O prijedlogu koji je podnijelo 46 zastupnika poljskog parlamenta glasovat će se poslije 1. siječnja

Zastupnici u poljskom parlamentu podnijeli su prijedlog da se Isus Krist proglasi počasnim kraljem Poljske. Riječ je o ukupno 46 pripadnika vladajućih stranaka Pravo i pravednost te Lige poljskih obitelji, ali i opozicijske Seljačke stranke. Kao obrazloženje svog prijedloga zastupnici su naveli 350 godina staru odluku kralja Ivana Kazimira da se Djevica Marija proglasi počasnom kraljicom Poljske.

Szymon Ruman, glasnogovornik predsjednika parlamenta Mareka Jureka, najavio je da će prijedlog biti stavljen na glasovanje nakon 1. siječnja, te će o njemu odlučivati 460 zastupnika poljskog parlamenta.

Katolička Crkva, međutim, nije podržala ovu inicijativu. "Parlament bi se trebao baviti boljim zakonima, onima koji nam uistinu trebaju", kazao je nadbiskup Tadeusz Goclowski, a monsignor Tadeusz Pieronek dodao je kako "Isus ne treba nikakve parlamentarne rezolucije da bi vladao našim srcima".

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika