21.12.2006. / 18:29

Autor: Stjepan Marković

ZAGREB

Donesena odluka o Trgu Franje Tuđmana

Na sjednici Gradskog poglavarstva u četvrtak donesen je i proračun za 2007. godinu

Zagrebačko gradsko poglavarstvo donijelo je na sjednici u četvrtak proračun za 2007. godinu i odlučilo da lokacija za Trg Franje Tuđmana bude livada kod Trga Francuske Republike, iza Rudolfovih vojarni. Proračun je prihvaćen većinom glasova iako je većina oporbenih zastupnika napustila skupštinu uoči glasanja. Za proračun je glasalo 27 zastupnika, dok su dva bila protiv i jedan suzdržan. Gradski proračun smanjen je sa 7 na 6,5 milijardi kuna nakon što je izmijenjen Zakon o financiranju jedinica lokalne samouprave. Oporbeni zastupnici optužili su vladajuće da poskupljivanjem pokušavaju zakrpati manjak u gradskom proračunu, dok vladajući SDP-a tvrde da se neće ukidati socijalan prava građana usprkos smanjivanju proračuna.

Za vrijeme glasanja o amandmanima za proračun zastupnici HNS-a i HSP-a, DC-a i HDZ-a napustili su sjednicu optuživši SDP za kršenje elementarnih prava demokracije. Vijećnicu su napustili nakon što predsjednica skupštine Tatjana Holjevac nije dopustila zastupnicima HNS-a stanku za klub i odbila HSP-ovcima izlazak za govornicu kako bi upozorili na povrede Poslovnika. Predsjednica skupštine je tražila da se završi glasanje prije nego što se dopusti stanka i prigovor HSP-a, no oporbeni vijećnici su uz negodovanje napustili skupštinu.

Gradonačelnik Milan Bandić za proračun je rekao da je realan, uravnotežen, ravnomjeran, socijalan i razvojan. Naglasio je da je gradska uprava od Vlade RH naučila dvije stvari: obratiti više pozornosti na neporezni dio gradskih prihoda te iznaći dodatne načine da ih poveća i da bude zadovoljna što je sa 780 milijuna kuna dala doprinos ravnomjernijem razvoju Hrvatske, uz uvjerenje da će taj novac otići tamo gdje je najpotrebniji.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika