22.12.2006. / 08:58

Autor: Ana Kirin

HRVATSKA

Sanader najavio parlamentarne izbore za studeni 2007.

Premijer je rekao i da je uvjeren u izbornu pobjedu HDZ-a i još jedan premijerski mandat

Premijer Ivo Sanader najavio je u četvrtak navečer, gostujući u HTV-ovoj emisiji "Otvoreno", da će se parlamentarni izbori održati u studenom iduće godine. Dodao je kako je uvjeren da će HDZ i nakon idućih izbora u Hrvatskom saboru imati više od 60 zastupnika, te da će stranci kojoj je na čelu potporu u vlasti dati aktualni koalicijski partneri i stranke centra. Upitan misli li pritom na HSS, Sanader je odgovorio da je HDZ-u ta stranka poželjan partner s kojim će razgovarati, a na pitanje što misli o koaliciji s HSP-om kazao je kako se nada da će HSP nastaviti sa transformacijom te da svoju politiku neće kreirati prema dnevno-političkim događajima.

Sanader je odbacio Đapićeve tvrdnje da se s njim dogovarao kako postupiti za saborske rasprave i glasovanja o skidanju imuniteta Branimiru Glavašu, a na pitanje zašto je HDZ u Saboru mijenjao zaključke vezane uz pritvaranje Glavaša odgovorio je da se čekalo na odluku Izvanraspravnog vijeća zagrebačkog Županijskog suda u povodu žalbe na pritvor. "Svaki mudri saborski zastupnik pričekat će odluku Izvanraspravnog vijeća i taj će element unijeti u svoju odluku", kazao je premijer. Dodao je kako ga brine činjenica da je Glavašev štrajk glađu doveo u pitanje institut pritvora, pa i funkcioniranje pravne države, a na pitanje funkcionira li pravna država odgovorio je da, kao premijer, želi da funkcionira, ne želeći iznijeti svoj osobni stav kako ga se ne bi optuživalo za miješanje u rad pravosuđa.

Premijer Sanader je također odbacio nagađanja da je predsjedniku Sabora Vladimiru Šeksu preko medija slao poruke da će ga, učini li još jedan krivi potez poput onoga s HDZ-ovim zaključcima u "slučaju Glavaš", politički umiroviti.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika