22.12.2006. / 09:32

Autor: Ana Kirin

RATNI ZLOČIN

Kapetan Dragan vjeruje da će ga u Hrvatskoj ubiti

"Ja sam zakleti politički neprijatelj HDZ-a i mislim da neću doživjeti pošteno suđenje u Hrvatskoj. Vjerujem da će me ubiti ili me natjerati da počinim samoubojstvo. Ne vjerujem niti da ću dobiti odvjetnika koji će me moći nepristrano braniti", rekao je Vasiljković na saslušanju pred australskim sudom

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, izrazio je na saslušanju pred Središnjim sudom u Sydneyju uvjerenje da će biti ubijen čim dođe u Hrvatsku, a to će navodno učiniti njegovi neprijatelji koji mu neće dopustiti niti da vidi sudnicu.
Australski sud naime treba donijeti odluku o njegovu izručenju Hrvatskoj, gdje je optužen za ratne zločine. Vasiljković je na saslušanju također izjavio da je u Hrvatskoj odluka o njegovoj krivnji već donesena. Tamo je, kako tvrdi, bio progonjen zbog svojih političkih uvjerenja i nacionalnosti, piše u četvrtak list The Australian.

Rekao je i kako smatra da je njegov sudski progon u Hrvatskoj osveta za optužnicu koju je Haaški sud podigao protiv generala Ante Gotovine. "Ja sam zakleti politički neprijatelj HDZ-a i mislim da neću doživjeti pošteno suđenje u Hrvatskoj. Vjerujem da će me ubiti ili me natjerati da počinim samoubojstvo. Ne vjerujem niti da ću dobiti odvjetnika koji će me moći nepristrano braniti", rekao je Kapetan Dragan na saslušanju pred australskim sudom.

Dragan Vasiljković je rekao kako vjeruje da mu se u Hrvatskoj ne može pravedno suditi zbog sadržaja teksta na ploči postavljenoj na kninsku tvrđavu, a koji glasi: "Ovdje su snage Kapetana Dragana, 1991., zatvarale, mučile i ubijale hrvatske branitelje". Kapetan Dragan međutim tvrdi da je on samo pomagao u rušenju HDZ-ove dominacije u Krajini, od 1991. do 1995. godine.

Saslušanje pred u sudom u Sydneyju bit će nastavljeno.

Vezane vijesti

Vlasnik Coste: Kapetan Concordije prevario kompaniju

Vlasnik Coste: Kapetan Concordije prevario kompaniju

Kapetan kruzera Costa Concordia Francesco Schettino prevario je kompaniju Costa Crociere izjavama koje nisu omogućile procjenu opsega drame u noći… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika