22.12.2006. / 18:03

Autor: Martina Zeković

SLOVENIJA

Oko 4600 ilegalno sagrađenih objekata

U Sloveniji je na crno sagrađeno oko 4600 građevinskih objekata koji ne odgovaraju odredbama zakona o gradnji objekata, a ove ih je godine srušeno 180. U romskom naselju srušeni su objekti obitelji Strojan u općini Ivančna Gorica što nije bio izoliran i politički motiviran slučaj. Rušenje objekata je u četvrtak obavljeno na temelju pravomoćnih sudskih rješenja da su objekti u naselju ilegalno sagrađeni, o čemu je obitelj Strojan bila obaviještena i na što se nije žalila. Općina Ivančna Gorica u kojoj su do prije dva mjeseca živjeli članovi obitelji Strojan, inspektoratu je dala pismeno jamstvo da je smještaj za 33 člana te obitelji privremeno riješen njihovim boravkom u izbjegličkom centru u Postojni.

Strojanovi koji su prije dva mjeseca bili preseljeni nakon jednog konflikta sa susjedima iz sela Ambrus u općini Ivančna Gorica, otežavaju nalaženje rješenja za njihov smještaj, upornim odbijanjem da privremeno preko zime budu smješteni u jednom objektu u vlasništvu države, dok se ne nađe nova stalna lokacija za njihovo naselje.

Vezane vijesti

Bespravna gradnja je i pravno i moralno pitanje

Bespravna gradnja je i pravno i moralno pitanje

Zakonski prijedlog o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama nije samo pravno nego i moralno pitanje, no s rješavanjem tog problema više ne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika