27.12.2006. / 10:24

Autor: Ana Kirin

HRVATSKA

Mesić za reformu hrvatske diplomacije

Predsjednik Stjepan Mesić izjavio je da bi hrvatsku diplomaciju trebalo reformirati kako bi se znalo na koja mjesta "idu diplomati političari", a gdje će službovati profesionalni diplomati. "Dosad je bilo logično da onaj tko ima veću političku moć odlučuje o tome tko će se zapošljavati u MVP-u. Sada bi trebalo obaviti reviziju i utvrditi ... na koji način i gdje će tko predstavljati Hrvatsku", rekao je Mesić u razgovoru za Večernji list od srijede.

Osvrnuo se i na nedavni narko skandal u hrvatskom konzulatu u Los Angelesu. "Karamarko mi je dao izvješće o slučaju Barišić i tvrdi da nitko nije tražio provjeru za tu službenicu i njezina supruga u Los Angelesu ... dakle, postoji nekakva VII. uprava u MVP-u koja je trebala zatražiti provjeru, a nije to učinila", rekao je predsjednik te dodao: "Očito je nužno provjetravanje u tim službama u kojima svi, od portira do diplomata, predstavljaju Hrvatsku".

Podsjetimo, početkom 2005. američka policija uhitila je supruga djelatnice hrvatskog konzulata u Los Angelesu Božice Barišić dok je u diplomatskom automobilu kupovao drogu. Božica Barišić je nakon toga još godinu i pol dana radila u konzulatu, a njezin je suprug imao diplomatsku putovnicu iako ga je američko pravosuđe uvjetno osudilo.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika