28.12.2006. / 17:42

Autor: Ana Kirin

BiH

Suradnja Republike Srpske s Haaškim sudom

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo izjavio je u srijedu u Banja Luci kako je vlada RS iskazala političku i praktičnu spremnost za suradnju s Haškim sudom, a napori su usmjereni prema identificiranju i onemogućavanju osoba koje čine "mrežu podrške" haškim optuženicima. Također je naglasio kako je vlada RS-a osigurala dovoljno novca za Akcijski plan za suradnju s Haškim sudom. Čađo je kazao i kako je napravljen "poseban plan konkretnih operativnih aktivnosti i njihovog provođenja kada su određene osobe u pitanju, najkonkretnije rečeno, kada je u pitanju Stojan Župljanin."

Ratni šef banjalučke policije Stojan Župljanin treći je na listi odbjeglih haških optuženika, nakon Radovana Karadžića i Ratka Mladića, i osumnjičen je za ratne zločine počinjene 1992. godine na području Prijedora i Kotor Varoša. Župljanina se također tereti za niz ubojstava civila na području Banja Luke tijekom rata u BiH kada je ubijeno blizu dvije tisuće osoba.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika