29.12.2006. / 12:08

Autor: Stjepan Marković

OSIJEK

Đapić postigao sporazum s Bubalom o gradskom proračunu

Proračun prema zakonu mora biti donesen najkasnije do 31. prosinca u protivnom će se morati donijeti privremeni proračun i raspisati privremene izbore

Osječki gradonačelnik i predsjednik HSP-a Anto Đapić izjavio je u četvrtak da je postigao sporazum o osječkom gradskom proračuna s predstavnikom gradskih koalicijskih partnera Krešimirom Bubalom iz Hrvatskog demokratskog sabora Slavonije i Baranje. Detalji sporazuma bit će objavljeni na konferenciji za novinare koja je najavljena za petak. Đapić je izjavio da se dogovorio s osječko-baranjskim županom Krešimirom Bubalom da se proračun ne će radikalno mijenjati, te da se na sjednici u subotu izglasa. Proračun prema zakonu mora biti donesen najkasnije do 31. prosinca u protivnom će se morati donijeti privremeni proračun i raspisati privremene izbore.

Vladajuća koalicija u Osijeku se sukobila oko amandmana za obnovu tribine gradskog stadiona vrijednog 8 milijuna kuna. Đapić je rekao da se proračun neće povećavati nego da će novac skupiti prenamjenama. "Postigli smo dogovor i to je dobro. Mislim da smo suviše odgovorni da se, nakon godinu i pol dana koalicije, dovedemo u neugodnu situaciju. Ovo nam je sigurno veliko iskustvo da ubuduće pravodobno apliciramo određene projekte za proračun, jer je problem nastao kada je, dan uoči glasovanja o proračunu, koji je prethodno jednoglasno prihvaćen na Poglavarstvu, došlo do ideja koje se nisu mogle tako brzo realizirati", rekao je Đapić.

Bubalo je odbacio nagađana da je HDSSB od HSP-a tražio povećanje proračuna za dodatnih 28 milijuna kuna, te dodao da unatoč medijskim napisima koalicijskih sukoba nije ni bilo niti će ih biti, pa bi se prema njegovim riječima proračun trebao izglasati u subotu.

Vezane vijesti

U Glavaševom naručju

U Glavaševom naručju

Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić izvijestio je danas u Osijeku kako je stranci pristupilo 24 člana HDZ-a, među kojima su četiri dosadašnja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika