29.12.2006. / 13:41

Autor: Ana Kirin

SLUČAJ GARAŽA

Odluka o prekidu istrage u utorak

Sudac Zdenko Posavec novu odluku o Glavašu mora donijeti jer mu je izvanraspravno vijeće Županijskog suda 11. prosinca, po žalbi tužiteljstva, ukinulo prijašnju odluku o privremenom prekidu istrage protiv Glavaša i njegovom puštanju iz pritvora

Odluku o tome hoće li protiv Branimira Glavaša privremeno prekinuti istragu u tzv. slučaju garaža istražni sudac Zdenko Posavec najvjerojatnije će donijeti u utorak idućeg tjedna, prvog radnog dana iduće godine. Posavec novu odluku o Glavašu mora donijeti jer mu je izvanraspravno vijeće Županijskog suda 11. prosinca, po žalbi tužiteljstva, ukinulo prijašnju odluku o privremenom prekidu istrage protiv Glavaša i njegovom puštanju iz pritvora. Odluku Posavec treba donijeti na temelju novog liječničkog nalaza zdravstvenog stanja Branimira Glavaša. Liječnički konzilij koji je formirao sudac Posavec je u srijedu je pregledao Glavaša i ocijenio da je on psihički i fizički nesposoban sudjelovati u kaznenom postupku.

Branimira Glavaša u tzv. slučaju garaža zagrebačko tužiteljstvo sumnjiči da je 1991. godine u garaži osječkog Sekretarijata za narodnu obranu naredio zlostavljanje i ubojstvo dvojice osječkih Srba, civila, te mučenja još troje.

Glavaša se tereti i za ubojstva osječkih civila, uglavnom srpske nacionalnosti na obali Drave 1991. godine. Ta istraga na osječkom Županijskom sudu, poznata kao "slučaj selotejp" jer su žrtve prije likvidacije vezane samoljepljivom trakom, također je zbog Glavaševa zdravstvenog stanja privremeno prekinuta, no odluka još nije pravomoćna jer se tužiteljstvo na nju žalilo.

Vezane vijesti

Drmić se nagodio s USKOK-om

Drmić se nagodio s USKOK-om

Suđenje za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda za ratni zločin Branimiru Glavašu svest će se samo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika