29.12.2006. / 17:56

Autor: Martina Zeković

HRVATSKA

Državno odvjetništvo: Antičević Marinović nije zlorabila položaj

U medijima se navodilo kako je upravo Antičević Marinović pogodovala Dragi Jurišići da svoju bivšu crpku u Bosanskom Brodu zamijeni za onu u Lužanima na koju je pravo polagala Ina

Bivša ministrica Ingrid Antičević Marinović nije zlorabila položaj kada je 2002. godine potpisala suglasnost na ugovor o zamjeni nekretnina kojim je klijent njezina supruga, zadarskog odvjetnika Marka Marinovića, stekao pravo na benzinsku crpku u Lužanima kod Slavonskog Broda, zaključilo je zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo. U medijima se navodilo kako je upravo Antičević Marinović pogodovala Dragi Jurišiću da svoju bivšu crpku u Bosanskom Brodu zamijeni za onu u Lužanima na koju je pravo polagala Ina. Naime, zagrebačko tužiteljstvo je u postupku utvrdilo da je Uprava za građansko pravo Ministarstava pravosuđa provela postupak te ocijenila da se Jurišiću može dati suglasnost kojim bi ga se izuzelo od zabrane raspolaganja crpkom u Lužanima. Jedino je ministrica bila ovlaštena potpisati suglasnost nakon što je Uprava izradila nacrt Odluke o davanju suglasnosti, kažu u Državnom odvjetništvu.

Navodili su se i drugi slučajevi okorištavanja klijenata supruga Antičević Marinović, kao što je bio navodni slučaj ishođenja pomilovanja za splitskog dilera. Antičević Marinović je odbacila optužbe, podnijela ostavku na mjesto potpredsjednice SDP-a te na druge dužnosti u stranci, i zatražila od pravosudnih tijela da istraže osnovanost tih napisa.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika