02.01.2007. / 09:19

Autor: Ana Kirin

SAD

Busheva nova strategija za Irak

Američki predsjednik George W. Bush sredinom ovoga tjedna u svom će govoru naciji obznaniti novu strategiju za Irak, koja će uključivati upućivanje dodatnih američkih snaga u Irak sa zadaćom jačanja sigurnosti a ne obuke iračke vojske, izvijestio je u utorak BBC iz Washingtona, dok američke novinske agencije i TV mreže samo naznačuju mogućnost da nova strategija donese najavljivani "porast" američkih snaga u Iraku.

Do odlučivanja i spekuliranja o idućim koracima SAD-a u Iraku dolazi u trenutku kada je broj američkih gubitaka prešao prag od 3.000 poginulih, a iračke su institucije objavile kako je tijekom 2006. poginulo 16.273 Iračana, od čega 14.298 civila, 1.348 policajaca i 627 vojnika. Asssociated Press je zbrajenjem dnevnih izvješća o poginulima u Iraku došao do brojke od 13.738, dok procjene UN-a od oko 100 poginulih dnevno podižu taj broj na 36.500 ubijenih godišnje.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika