02.01.2007. / 17:19

Autor: Stjepan Marković

SLUČAJ GLAVAŠ

Prekinuta istraga protiv Glavaša

Riječ je o privremenom prekidu istrage, što znači da bi se ona trebala nastaviti kada osumnjičeni bude zdravstveno sposoban za sudjelovanje u postupku. Na ovu odluku sudca tužiteljstvo ima rok od ti dana da podnese žalbu, no nije poznato hoće li to i učiniti

Istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda u Zagrebu ponovno je privremeno prekinuo istragu u slučaju "garaža" protiv Branimira Glavaša zbog zdravstvenog stanja osumnjičenika. Glavaša se tereti za sudjelovanje u ubijanju civila srpske nacionalnosti u garaži osječkog Sekretarijata za narodnu obranu 1991. godine. "Sudac je odluku donio na temelju mišljenja liječničkog konzilija da je osumnjičenik psihički i fizički nesposoban za praćenje postupka", rekao je glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić. Dodao je da s obzirom na prekid istrage sudac nije donosio odluku o pritvoru koji je Glavašu ukinuo početkom prosinca. "Budući je prekinut postupak, sudac je ocijenio da ne postoje uvjeti za donošenje ikakvih procesnih radnji, pa tako i odluke o pritvoru", objasnio je Devčić. Posavec smatra da bi se Glavaševo zdravstveno stanje pogoršalo ukoliko bi ga se zbog nastavka istrage prebacilo iz osječke bolnice u zatvorsku bolnicu u Zagrebu.
Istraga je praktično prekinuta i protiv drugo osumnjičenog Krunoslava Fehira, koji se od lipnja prošle godine brani sa slobode. Jedan od Glavaševih branitelja Ante Madunić izrazio je zadovoljstvo odlukom i ustvrdio kako je ona bila očekivana. Posebice je, kako kaže, zadovoljan jer je sudac ustvrdio da pritvor za Glavaša nije nužan. "Nadam se da će tako ostati i kada se istraga nastavi", kazao je Madunić.
Riječ je o privremenom prekidu istrage, što znači da bi se ona trebala nastaviti kada osumnjičeni bude zdravstveno sposoban za sudjelovanje u postupku. Na ovu odluku sudca tužiteljstvo ima rok od ti dana da podnese žalbu, no nije poznato hoće li to i učiniti.

Vezane vijesti

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Predstavljena internetska stranica o komarcima

Na Odjelu za biologiju osječkoga Sveučilšta Josipa Jurja Strossmayera danas je predstavljena internetska stranica o komarcima u Osijeku. Pročelnik… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika