03.01.2007. / 09:32

Autor: Ana Kirin

INDONEZIJA

Nastavak potrage za nestalim zrakoplovom

U utorak su sve vodeće svjetske agencije, pozivajući se na informacije lokalnih vlasti, objavile vijest da je u padu indonezijskog putničkog zrakoplova koji se srušio zbog olujnog nevremena iznad otoka Sulawesi poginulo 90 osoba, dok ih je 12 preživjelo. No indonezijska je vlada kasnije demantirala vijest da su ostaci zrakoplova pronađeni

U Indoneziji se nastavlja potraga za nestalim zrakoplovom Boeing 737 kompanije Adam Air u kojem se nalazilo 90 putnika i šest članova posade. Brojnim spasiocima potragu otežavaju gusto raslinje i loši vremenski uvjeti.

U utorak su sve vodeće svjetske agencije, pozivajući se na informacije lokalnih vlasti, objavile vijest da je u padu indonezijskog putničkog zrakoplova koji se srušio zbog olujnog nevremena iznad otoka Sulawesi poginulo 90 osoba, dok ih je 12 preživjelo. No indonezijska je vlada kasnije demantirala vijest da su ostaci zrakoplova pronađeni.

"Mjesto nesreće nije pronađeno. Ispričavamo se zbog netočnosti prijašnjih informacija", rekao je zapovjednik vojne zračne baze Hasanuddin sa Sulawesija, maršal zrakoplovstva Eddy Suyanto.

Informacije prema kojima je seoski poglavica rekao da ima 12 preživjelih također su nisu bile istinite, jer je on sam ustvrdio kako to nikad nije rekao", prenio je AFP izjavu lokalnog vojnog zapovjednika Arifa Budija Sampurna.

Indonezijski putnički zrakoplov izgubio je vezu s kontrolom leta u 14 sati u ponedjeljak po lokalnom vremenu, odnsno u 8 sati u utorak ujutro po srednjoeuropskom, nakon što je uputio dva poziva u pomoć zbog lošeg vremena.


Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika