03.01.2007. / 14:17

Autor: Ana Kirin

IRAN

Ahmadinedžad: Iran će opet poniziti SAD

"Ako se pokvarene i sebične sile usude suprotstaviti volji Iranaca, mi ćemo im uzvratiti povijesnim šamarom ravno u lice", rekao je iranski predsjednik u govoru pred stanovništvom grada Ahvaza na jugozapadu zemlje

"Iran je ponizio Sjedinjene Američke Države u prošlosti, i opet će to učiniti", izjavio je iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad u govoru u gradu Ahvazu na jugozapadu zemlje. "Iranski narod je mudar, nastavit će provedbu nuklearnog programa i spreman je na obranu", dodao je i istaknuo kako je rezolucija Vijeća sigurnosti s iranske točke gledišta ništavna.

Ahmadinedžad smatra da iza rezolucije Vijeća sigurnosti stoji SAD i upozorava Washington da "zlostavljajuće sile" ne mogu oduzeti Iranu pravo na tehnološki napredak . "Mi smo pokušali sve legalne metode, načine i razumne puteve da dokažemo kako je naš program miroljubiv, ali Zapad, pod izlikom protivljenja nuklearnom naoružavanju, vodi psihološki rat protiv Irana i pokušava zaustaviti njegov napredak," rekao je Ahmadinedžad.

"Ako se pokvarene i sebične sile usude suprotstaviti volji Iranaca, mi ćemo im uzvratiti povijesnim šamarom ravno u lice", rekao je iranski predsjednik, podsjećajući na osmogodišnji rat s Irakom koji je imao potporu Zapada. Okupljeno stanovništvo Ahvaza pritom je uzvikivalo: "Smrt Americi!"

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika