03.01.2007. / 17:00

Autor: Nina Tomljanović

SLUČAJ GLAVAŠ

Glavaš pristao na liječničku pomoć

Istražni sudac Mario Kovač prije donošenja rješenja, odnosno 6. prosinca, zatražio je medicinsko izvješće od službenih sudskih medicinskih vještaka prof. dr. Aleksandra Včeva i prof. dr. Pave Filakovića, koji su procijenili da je Glavaš procesno nesposoban

Branimir Glavaš u srijedu je pristao na liječničku pomoć, te je prvi put od 13. prosinca, kada je odbio terapiju, priključen na infuziju u kojoj se nalazi nužna terapija, izvijestio je predsjednik Stručnog liječničkog konzilija za skrb o njemu prof. dr. Aleksandar Včev.
Županijski sud u Osijeku izvijestio je da je Izvanraspravno vijeće suda u srijedu odbilo žalbu Županijskog državnog odvjetništva podnesenu protiv rješenja istražnog suca Marija Kovača o privremenom prekidu istrage protiv Branimira Glavašu u tzv. slučaju ''selotejp''.

Tom odlukom Izvanraspravnog vijeća rješenje istražnog suca Kovača o privremenom rekidu istrage postalo je pravomoćno, izvijestili su u Županijskom sudu u Osijeku.

Istražni sudac Mario Kovač rješenje o privremenom prekidu istrage protiv Branimira Glavaša u slučaju "selotejp", u kojemu ga se tereti za ratni zločin na obali Drave u Osijeku 1991., donio je 20. prosinca zbog teškog zdravstvenog stanja, a osječko Županijsko državno odvjetništvo na tu je odluku žalbu uložilo 27. prosinca. Istražni sudac Mario Kovač prije donošenja rješenja, odnosno 6. prosinca, zatražio je medicinsko izvješće od službenih sudskih medicinskih vještaka prof. dr. Aleksandra Včeva i prof. dr. Pave Filakovića, koji su procijenili da je Glavaš procesno nesposoban. Sudac Kovač u rješenju o privremenom prekidu istrage zatražio je da 6. siječnja sudski medicinski vještaci podnesu novo izvješće o zdravstvenom stanju Branimira Glavaša.


Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika