04.01.2007. / 16:50

Autor: Stjepan Marković

HRVATSKA

DC prijavio Sanadera Povjerenstvu za sukob interesa

Sporna su dva premijerova sata vrijedna 30 tisuća eura

Predsjednica DC-a Vesna Škare Ožbolt zatražila je mišljenje Povjerenstva za sukob interesa o tome je li premijer Ivo Sanader trebao u svoju imovinsku karticu prijaviti posjedovanje ručnih satova čija se vrijednost, po medijskim procjenama, kreće oko 30 tisuća eura. Sanadera optužuju da je u imovinskoj kartici naveo kako posjeduje automobil star 20-ak godina dok je zaboravio napisati da posjeduje dva skupocjena sata, jedan od 20 tisuća i drugi od 10 tisuća eura. Glavni tajnik DC-a Vladimir Novotny je na konferenciji za novinare upitao: "Kako je s plaćom od oko 20 tisuća kuna kupio sat od 140 tisuća kuna", te dodao da će ukoliko Povjerenstvo utvrdi da je satove trebao navesti u imovinskoj kartici pokrenuti postupak protiv premijera.

Novotny se na konferenciji osvrnuo na tučnjavu u Pitomači za vrijeme novogodišnje proslave u kojoj je sudjelovao sin HDZ-ovog saborskog zastupnika i predsjednika HVIDRA-e Josipa Đakića. Novotny optužuje Đakića i virovitički HDZ da teroriziraju lokalno stanovništvo. Đakićev sin je zbog premlaćivanja 20-godišnje djevojke zaradio samo prekršajnu prijavu zbog remećenja javnog reda i mira, a ne kaznenu prijavu. Za DC-ovce ovaj slučaj je još jedan dokaz prikrivanja nedjela HDZ-ovaca u toj županiji za što direktno okrivljuju ministra unutrašnjih poslova Ivicu Kirina, koji je prije dolaska na tu dužnost bio gradonačelnik Virovitice. "Uvijek postoji svetac u Banskim dvorima koji sve to zataškava", rekao je Novotny, ocijenivši da se o tučnjavi ništa ne bi ni znalo da to nisu objavili mediji.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika