05.01.2007. / 12:21

Autor: Nacionalova redakcija

HRVATSKA

Planovi Vlade za 2007.

Očekuje se i privatizacija 20 posto dionica HT-a

Premijer Ivo Sanader održao je konferenciju za novinare o aktivnostima Vlade u 2007. Jedan od prioriteta bilo je rješavanje pitanja povrata duga za oko 42.000 korisnika obiteljskih i limitiranih mirovina te pronalaženje rješenja za veliki jaz između starih i novih umirovljenika. Najavljeno je jačanje gospodarskog rasta, izvoznih kapaciteta Hrvatske, smanjenje nezaposlenosti i snižavanje proračunskog deficita ispod 3 posto. Očekuje se i privatizacija 20 posto dionica HT-a.

Na vanjskopolitičkom planu u 2007. očekuje se napredak u približavanju EU i NATO-u, jačanje hrvatske uloge u ovom dijelu Europe "kao sidra stabilnosti" te nastavak suradnje u toj regiji kroz hrvatsko predsjedanje procesom suradnje jugoistočne Europe, odnosno SEECP-om. Za iduću godinu premijer je najavio i održavanje summita čelnika deset zemalja članica SEECP-a u Zagrebu i još jednu konferenciju o NATO-u u srpnju u Dubrovniku.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika