05.01.2007. / 17:04

Autor: Ana Kirin

IMOVINSKA KARTICA

Sanader nije prijavio sat jer to nije predviđeno

Hrvatski premijer Ivo Sanader u petak je u neslužbenom razgovoru s novinarima, kakve je najavio kao redovitu praksu u 2007. godini, dotakno i temu plaćanja kazne od tri do pet tisuća kuna zato što skupi sat marke "Lange und Sohne" nije prijavio u svojoj imovinskoj kartici. Naime, predsjednica DC-a Vesna Škare-Ožbolt u četvrtak je prijavila Sanadera Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa i zatražila mišljenje je li taj sat trebao prijaviti ili ne. Sanader je novinarima rekao da bi to rado učinio, ali na imovinskim karticama prijava ovakve imovine uopće nije predviđena. "Ista stvar je kada se primjerice dobije namještaj, kozmetika, dizajnerska odjeća - tu vrijednost naravno da bih prijavio, kada bih imao gdje", kazao je Sanader.

Novinarima je podijeljena i fotokopija premijerove prijave o načinu stjecanja imovine i izvorima sredstava kojima je kupljena pokretna i nepokretna imovna. U toj izjavi Sanader je naveo da je njegova imovna odnosno imovina njegove obitelji stečena vlastitim kapitalom, stečenim radom u inozemstvu, suvlasništvom u dvjema firmama, osobnim prihodima, prihodima iz generalnog zastupstva jedne međunarodne press - agencije, te osobnim prihodima supruge iz rada u inozemstvu i Hrvatskoj.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika