05.01.2007. / 18:30

Autor: Ana Kirin

BiH

Zbog remonta hrvatskih rafinerija BiH strahuje od nestašice goriva

Zbog najavljenog remonta rafinerija nafte u Rijeci i Sisku tijekom ove godine Bosna i Hercegovina, koja većinu naftnih derivata uvozi iz Hrvatske, mogla bi se suočiti s nestašicom goriva. Predsjednik Sekcije nafte i naftnih derivata pri Gospodarskoj komori Federacije BiH Muhidin Alić ustvrdio je da se nestašica goriva u BiH može očekivati već na proljeće, prenosi "Dnevni avaz". Alić smatra da je BiH u takvu situaciju došla isključivo zbog činjenice da gotovo u cijelosti ovisi o opskrbi naftnim derivatima iz Hrvatske.

BiH godišnje uvozi milijun i pol tona goriva vrijednog oko milijardu eura. Od te količine oko 700.000 tona u BiH stiže iz rafinerija u Rijeci i Sisku. Uvoz goriva u BiH odvija se uglavnom preko INA veletrgovine, slovenskog Petrola i još dvije tvrtke koje su i glavni korisnici naftnih terminala u Pločama odakle se odvija glavni dio opskrbe BiH.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika