05.01.2007. / 18:46

Autor: Nina Tomljanović

HRVATSKA

Vlada osigurala 1,8 milijuna kuna za istraživanje korupcije

Hrvatska Vlada je osigurala 1,8 milijuna proračunskih kuna namijenjenih istraživanju o stvarnom stanju korupcije u Hrvatskoj. Istraživanje će provoditi Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK) u suradnji sa zagrebačkim Pravnim fakultetom.

Na sjednici održanoj u petak Vlada je također izmijenila Uredbu za provedbu Carinskog zakona, pa će prema novoj Uredbi o oslobađanju od plaćanja carine i putnici od 17 godina biti oslobođeni plaćanja carine na duhan i duhanske proizvode, alkohol i alkoholna pića, manje količine parfema, lijekova i medicinskih proizvoda neophodnih za putnikove osobne potrebe. Plaćanja carine bit će oslobođene i humanitarne organizacije.

Vlada je prihvatila prijedlog Ministarstva poljoprivrede da provede i s 5 milijuna kuna sufinancira interventni otkup svinjskog mesa, koje je zbog straha od svinjske kuge ostalo na tržištu. Ministar poljoprivrede Petar Čobanković kazao je da se tom mjerom žele spriječiti poremećaji na tržištu te smanjiti potreba za uvozom svinja.

Ini je Vlada na još pet godina produljila koncesiju za istraživanje nafte i plina u sjevernom, srednjem i južnom Jadranu. Vlada je donijela odluku po kojoj će s 30 milijuna kuna u ovoj godini sufinancirati provedbu Projekta zaštite od onečišćenja voda u priobalnom području.

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlada je raspustila Gradsko vijeće Slavonskog Broda i Općinsko vijeće Babine Grede te imenovala povjerenike.

Vezane vijesti

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

USKOK je danas kao neistinite odbacio navode objavljene u medijima po kojima je Državno odvjetništvo plasiralo u javnost informaciju iz navodnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika