06.01.2007. / 10:43

Autor: Ana Kirin

DUBROVNIK

Policija pronašla eksploziv, oružje i drogu

U Istražni centar Županijskog suda u Dubrovniku policija je sprovela oca i dvojicu sinova iz Borovaca kod Metkovića te mladića iz Vrgorca pošto je pretragom kuće i stana pronašla i oduzela eksploziv, oružje, streljivo, drogu i narkomanski pribor, priopćila je u petak dubrovačko-neretvanska Policijska uprava.

U kući u Borovcima pronađeno je i zaplijenjeno ukupno 1,6 kilograma eksploziva, 200 grama eksploziva sa sporogorećim štapinom i detonirajućom kapislom te 0,2 i 0,3 mililitra heroinske otopine s dvjema špricama. Policija je u četvrtak pretražila kuću unatoč prijetnjama 26-godišnjeg M.K. i 29-godišnjeg R.K., sinova vlasnika kuće M.K. Sva trojica su uhićeni, dovedeni u Policijsku postaju u Ploče i kazneno prijavljeni.

Pri sprovođenju je 26-godišnji M. K. iz Ploča dragovoljno predao predmete koje je skrivao na groblju u Borovcima - puškomitraljez M-37 iz Drugog svjetskog rata, pet kilograma eksploziva i 445 komada raznog streljiva, dok je 20-godišnji O.A. iz Vrgorca dragovoljno predao lovačku pušku dvocijevku nepoznate marke bez serijskog broja. Policija je utvrdila da su njih dvojica počinitelji i teške provalne krađe u staru obiteljsku kuću u Karamatićima, te je protiv njih podneseno posebno izvješće zbog kažnjiva djela. U priopćenju se dalje navodi kako je utvrđeno da je O.A. počinitelj više teških krađa u Pločama, Metkoviću i Opuzenu i policija je protiv njega podnijela posebno izvješće zbog kažnjivih djela.

Pretragom stana u Pločama, koji je također u vlasništvu M.K., policija je od korisnika toga stana R.K. oduzela jednu špricu s oko 0,1 mililitar heroinske otopine, 52 sjemenke indijske konoplje i bočicu s oko dva mililitra heptanona. Jedan "piz" s 0,01 gram heroina oduzet je i od 33-godišnjeg S.K., a protiv obojice je podnesen zahtjev za pokretanjem prekršajnog postupka i podnošenja kaznenih prijava.

Vezane vijesti

Vlahušić zadovoljan turističkim rezultatima

Vlahušić zadovoljan turističkim rezultatima

U prvih pet mjeseci na području grada Dubrovnika ostvareno je 157.214 ili 12 posto više dolazaka i 493.167, to jest 17 posto više noćenja nego u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika