08.01.2007. / 16:21

Autor: Nina Tomljanović

ISTRAŽIVANJE

HDZ vodeća stranka, Čačić najpoželjniji premijer

Listu "političara negativaca" predvode dva vodeća autoriteta vladajuće stranke. Prvi je premijer Ivo Sanader s izborom za "negativca" u 28,5 posto slučajeva. Na drugom je mjestu saborski šef Vladimir Šeks s izborom u 16,7 posto slučajeva. Na trećem je mjestu Ivica Račan s 10,6 posto izbora. Svi su političari negativni prema doživljaju 10,4 posto ispitanika

Na temelju istraživanja CRO-Demoskopa koje se provodi svaki mjesec, HDZ je prva stranka u državi s potporom 23,9 posto ispitanika. Na drugom mjestu našla se vodeća oporbena stranka SDP koju je izabralo 23,6 posto ispitanika, a treće mjesto je kao i prošli mjesec zadržao HNS s 9,4 posto izbora. Na četvrtom je mjestu HSP s izborom od 8,4 posto.

Predsjednik Stjepan Mesić ostao je i dalje najpozitivniji političar u državi sa 27 posto glasova ispitanika. Na drugom je mjestu dr. Ivo Sanader s 16,8 posto, a na trećem Radimir Čačić koji je izabran za najpozitivnijeg političara u 13,5 posto slučajeva. Na četvrtom je mjestu Ivica Račan s 8,8 posto izbora, a slijede Đurđa Adlešić, Milan Bandić i Anto Đapić.

Listu "političara negativaca" predvode dva vodeća autoriteta vladajuće stranke. Prvi je premijer Ivo Sanader s izborom za "negativca" u 28,5 posto slučajeva. Na drugom je mjestu saborski šef Vladimir Šeks s izborom u 16,7 posto slučajeva. Na trećem je mjestu Ivica Račan s 10,6 posto izbora. Svi su političari negativni prema doživljaju 10,4 posto ispitanika.

Događaji oko puštanja iz pritvora i štrajk glađu Branimira Glavaša najznačajniji je događaj prosinca za dvije petine ispitanika (39,1 posto). Zanimljivo je da su događaji oko Glavaša već treći mjesec za redom na samom vrhu tema u našoj zemlji.

Posljednja tema redovitog mjesečnog istraživanja je doživljaj kandidata za budućeg predsjednika Vlade. Drugi mjesec za redom najpoželjniji kandidat za premijera je Radimir Čačić s izborom u 23,8 posto slučajeva. Na drugom je mjestu Ivo Sanader s izborom u 22,9 posto slučajeva, dok Ivica Račan trenutačno bilježi izbor u 15,0 posto slučajeva.

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika