08.01.2007. / 16:44

Autor: Nina Tomljanović

OSIJEK

Glavaša zbog bolova u prsima pregledao kardiolog

Stručni liječnički konzilij osječke Kliničke bolnice, koji prati zdravstveno stanje Branimira Glavaša, izvijestio je da je zbog bolova u prsištu Glavaša pregledao kardiolog. U priopćenju za javnost objavljenom na internetskoj stranici KBO-a kaže se da je nakon uobičajenog pregleda, laboratorijskih pretraga i EKG-a, isključen infarkt miokarda, a kardiolog je odredio daljnju terapiju i praćenje stanja. Pacijent aktivno sudjeluje u liječenju te uz infuziju, kojom prima hranu i lijekove, u minimalnim količinama uzima nekoliko žlica tekuće hrane dnevno, navodi se u priopćenju.

Istovremeno je Mirku Siviću, jednom od sedmorice okrivljenika za ubojstvo srpskih civila na obali Drave, koji štrajka glađu i ne uzima terapiju, istražni sudac osječkog Županijskog suda Mario Kovač dao suglasnost da se premjesti u zagrebačku Zatvorsku bolnicu zbog pogoršanja zdravlja.

Okrivljenik Sivić je tijekom istražnog postupka već jednom štrajkao glađu. Počeo je 20. studenoga prošle godine, a prekinuo 12. prosinca, kada je počeo uzimati zatvorsku hranu i propisanu liječničku terapiju. Uprava navodi da Sivić od 18. prosinca opet štrajka glađu, da je prestao uzimati i liječničku terapiju, zbog čega mu se 6. siječnja bitno pogoršalo zdravstveno stanje. U sudskom priopćenju za javnost navodi se kako je suglasnost dana na temelju podneska Uprave za zatvorski sustav osječkoga Zatvora.

Vezane vijesti

Štrajk u Ini

Štrajk u Ini

U Ini nikad nije dosadno. Jedan je od predmeta na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu, Bruxelles zamjera Vladi što želi staviti ministre u Nadzorni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika