09.01.2007. / 09:15

Autor: Ana Kirin

KRIJUMČARENJE DROGE

Hrvatski brod prevozio 400 kg kokaina

Kontejneri s kokainom su 14. studenoga ukrcani u luci u Venezueli, a do dolaska u Luku Bar 29. prosinca bili su u nekoliko južnoameričkih, jednoj španjolskoj i jednoj talijanskoj luci, gdje su prošli carinske kontrole

Više od 400 kilograma kokaina, vrijednog više od 40 milijuna eura, a zaplijenjenog na makedonskoj granici, dovezao je potkraj prosinca iz Italije u luku Bar hrvatski brod "Lošinj", priopćila je u ponedjeljak Uprava policije Crne Gore.
"Kontejneri s kokainom su 4. siječnja ujutro pretovareni u kamion, koji je oko 11 sati napustio barsku Luku, a istog dana i crnogorski teritorij preko graničnog prijelaza Kula prema Kosovu", stoji u policijskom priopćenju u kojem se ističe kako crnogorska pogranična tijela ni u jednom trenutku nisu posumnjala u ispravnost putnih isprava posade i tereta broda "Lošinj". Prema dokumentaciji, vlasnik robe u kontejnerima bilo je poduzeće "Makfut" iz Beograda, a krajnje odredište je bila Grčka, odnosno "Searose Company" LTD u industrijskoj zoni Sindos. Kontejneri su 14. studenoga ukrcani u luci u Venezueli, a do dolaska u Luku Bar 29. prosinca bili su u nekoliko južnoameričkih, jednoj španjolskoj i jednoj talijanskoj luci, gdje su prošli carinske kontrole. "Crnogorska policija nije imala operativna saznanja o krijumčarenju kokaina, pa samim tim ni zakonsku osnovu za kontrolu sadržaja kontejnera, koji su bili u tranzitu preko Crne Gore", zaključeno je u priopćenju crnogorske policije.

Makedonska je policija pak priopćila da je 4. siječnja zaplijenila više od 400 kilograma kokaina, skrivenog u kamionu u blizini granice s Kosovom i uhitila makedonskog vozača osumnjičenog za krijumčarenje droge, te da je "roba" stigla iz crnogorske luke Bar.

Vezane vijesti

Krivotvoritelj Gotovinine putovnice osuđen zbog krijumčarenja droge

Krivotvoritelj Gotovinine putovnice osuđen zbog krijumčarenja droge

Franjo Katavić, krivotvoritelj putovnice kojom se u bijegu koristio general Ante Gotovina, danas je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika